Prepare ingredients for veal moussaka. Cut zucchini and eggplant into rings 5-6 mm thick. Sprinkle with salt for 30 minutes to get rid of bitterness. Peel the onion and chop finely. Grate the suluguni cheese on a medium grater. Cut the tomatoes into round slices.
Подготовьте продукты для мусаки с телятиной. Кабачки и баклажаны нарежьте колечками 5-6 мм толщиной. Пересыпьте солью на 30 минут для избавления от горечи. Лук почистите, мелко порубите. Сыр сулугуни натрите на средней терке. Помидоры нарежьте круглыми дольками.
Prepare the ground veal. Saute the onion in oil in a frying pan for 2-3 minutes until golden brown. Add the minced meat to the onion and stir. Fry for 10-15 minutes. Add some salt. Season with chili pepper, coriander, turmeric. Add tomato paste. Simmer for another 15 minutes, covered, over low heat. Cool.
Подготовьте телячий фарш. Лук спассеруйте в масле на сковороде 2-3 минуты до золотистого цвета. Выложите к луку фарш, перемешайте. Жарьте 10-15 минут. Посолите. Приправьте перцем чили, кориандром, куркумой. Добавьте томатную пасту. Тушите еще 15 минут под крышкой на медленном огне. Остудите.
Make bechamel sauce. Melt the butter over low heat, add flour. Stir so that there are no lumps. Pour in the cream. Cook, stirring continuously, for 15 minutes.
Сделайте соус бешамель. Растопите сливочное масло на медленном огне, добавьте муку. Перемешайте, чтобы не было комочков. Влейте сливки. Варите, непрерывно помешивая, 15 минут.
Prepare the vegetables. Rinse the zucchini and eggplants from salt. Dry. Place in the pan. Fry in oil until golden brown for 10 minutes. Place on a paper towel to drain excess oil. Place the ingredients in layers in a greased baking dish. First tomatoes, then zucchini and eggplant, then minced veal with onions. Pour in the sauce. Sprinkle with cheese. Bake at 200 degrees for 20 minutes.
Подготовьте овощи. Кабачки и баклажаны ополосните от соли. Обсушите. Выложите в сковороду. Жарьте в масле до золотистого цвета 10 минут. Уберите на бумажное полотенце, чтобы лишнее масло стекло. В промасленную форму для запекания выложите ингредиенты послойно. Сначала помидоры, потом кабачки и баклажаны, затем фарш из телятины с луком. Залейте соусом. Посыпьте сыром. Запекайте при 200 градусах 20 минут.
Serve the veal moussaka, garnished with sprigs of fresh coriander.
Подавайте мусаку с телятиной, украсив веточками свежей кинзы.