Prepare ingredients for moussaka with cheese. Wash the tomatoes and eggplants. Cut the eggplants and cheese into cubes. Peel the onion and garlic. Grind. Cut the tomatoes into rings. Grate the hard cheese on a coarse grater. Cut the olives into rings.
Подготовьте продукты для мусаки с брынзой. Помидоры и баклажаны помойте. Баклажаны и брынзу нарежьте кубиками. Лук и чеснок почистите. Измельчите. Помидоры нарежьте колечками. Твердый сыр натрите на крупной терке. Оливки нарежьте колечками.
Prepare the ingredients for the moussaka. Fry the eggplants in oil for 5-7 minutes. Salt it a little. Set aside on a separate plate. In the same frying pan, fry the minced meat with the addition of onion and garlic for 10 minutes. Add some salt.
Подготовьте ингредиенты для мусаки. Баклажаны обжарьте в масле 5-7 минут. Немного подсолите. Отложите на отдельную тарелку. В той же сковороде 10 минут обжарьте мясной фарш с добавлением лука и чеснока. Посолите.
Make the sauce and bake the moussaka. Beat the eggs. Add sour cream, grated cheese, nutmeg, pepper. Mix the mixture well. In a heat-resistant form, greased with oil, place first the eggplants, then the minced meat. Next, layers tomatoes, cheese and olives. Pour in sour cream sauce. Bake at 180-200 degrees for 25-30 minutes.
Сделайте соус и запеките мусаку. Взбейте яйца. Добавьте сметану, тертый сыр, мускатный орех, перец. Хорошо перемешайте смесь. В жаропрочную форму, смазанную маслом, выложите сначала баклажаны, затем мясной фарш. Далее слоями помидоры, брынзу и оливки. Залейте сметанным соусом. Запекайте при 180-200 градусах 25-30 минут.
Before serving, sprinkle the finished moussaka with cheese with grated cheese and dill.
Готовую мусаку с брынзой перед подачей посыпьте тертым сыром и зеленью укропа.