Wash the eggplants, cut them lengthwise into wide slices, sprinkle with salt and place in a colander for 20 minutes. Wash the tomatoes, make a cross-shaped cut on the bottom side and place in boiling water for 1 minute, remove the skin and cut into cubes. Wash the eggs. Grate the mozzarella on a coarse grater. To serve, wash and finely chop the parsley.
Помойте баклажаны, нарежьте их вдоль широкими пластинами, посыпьте солью и переложите в дуршлаг на 20 минут. Помойте помидоры, сделайте крестообразную насечку с нижней стороны и опустите в кипяток на 1 минуту, снимите кожицу и нарежьте кубиками. Помойте яйца. Моцареллу натрите на крупной терке. Петрушку для подачи помойте и мелко нарежьте.
Prepare the eggplants. Place the eggplants on a baking sheet and bake in an oven preheated to 200 degrees for 10 minutes, turn the eggplants over to the other side, bake for another 10 minutes.
Подготовьте баклажаны. Выложите баклажаны на противень и запекайте в разогретой до 200 градусов духовке в течение 10 минут, переверните баклажаны на другую сторону, запекайте еще 10 минут.
Fry the minced meat. Heat the oil in a frying pan and fry the minced meat over high heat for 10 minutes, stirring regularly. Add tomatoes, salt, dried garlic, a mixture of herbs, and add water. Simmer over high heat until thickened, 10 minutes.
Обжарьте фарш. Разогрейте масло в сковороде и на сильном огне обжаривайте фарш 10 минут, регулярно помешивая. Добавьте к нему помидоры, соль, сушеный чеснок, смесь трав, залейте водой. Тушите на сильном огне до загустения 10 минут.
Form the moussaka. In a separate container, mix sour cream with eggs, beat until smooth. Place eggplant slices in a baking dish, covering the bottom. Pour them with sour cream and egg filling. Place minced meat on top, covering the bottom layer. Cover them with another layer of eggplant and pour sour cream sauce over them. Place the remaining minced meat and slice the eggplant on top.
Сформируйте мусаку. В отдельной емкости смешайте сметану с яйцами, взбейте до однородности. В форму для запекания выложите баклажановые пластины, закрыв дно. Полейте их сметанно-яичной заливкой. Поверх выложите мясной фарш, закрывая нижний слой. Накройте их еще слоем баклажанов, залейте сметанным соусом. Выложите оставшийся фарш, а поверх слайсы баклажана.
Bake the moussaka. Cover the eggplants with the remaining sauce and sprinkle with grated mozzarella. Bake moussaka with sour cream and egg sauce in an oven preheated to 200 degrees for 20 minutes. After the oven, let the dish sit and harden.
Запеките мусаку. Покройте баклажаны остатками соуса и засыпьте все тертой моцареллой. Запекайте мусаку со сметанно-яичным соусом в предварительно разогретой до 200 градусов духовке 20 минут. После духовки дайте блюду настояться и застыть.
Serve the moussaka sprinkled with finely chopped fresh parsley, it will add an indescribable aroma to the dish.
Подавайте мусаку, посыпав ее мелко нарезанной свежей петрушкой, она придаст блюду непередаваемый аромат.