Wash the vegetables. Peel the potatoes and boil until half cooked. Rinse it with cold water, cut into round slices. Cut the eggplant into circles. Cut the tomatoes into rings. Cut out the core of the pepper, remove the seeds, and cut into longitudinal strips. Peel the onion and cut into rings, peel and grate the carrots. Peel the garlic cloves and chop finely.
Вымойте овощи. Картофель очистите и отварите до полуготовности. Промойте его холодной водой, нарежьте круглыми ломтиками. Баклажан нарежьте кружками. Помидоры нарежьте кольцами. Вырежьте у перца сердцевину и очистите от семян, нарежьте продольными полосками. Лук очистите и нарежьте кольцами, морковь очистите и натрите на терке. Зубчики чеснока очистите и мелко порежьте.
Prepare vegetables and minced meat for baking. Place slices of eggplant and bell pepper on a baking sheet, sprinkle with oil and bake in the oven for 10 minutes at 200 degrees. Place the minced meat in a separate container, add salt and pepper, add chopped onion and 3 chopped garlic cloves. Mix feta with yogurt and 2 cloves of finely chopped garlic, mix well until smooth.
Подготовьте к запеканию овощи и фарш. Выложите ломтики баклажана и болгарского перца на противень, сбрызните маслом и запеките в духовке 10 минут при 200 градусах. Выложите в отдельную емкость мясной фарш, посолите, поперчите, добавьте нарезанный лук с 3 измельченными зубчиками чеснока. Смешайте фету с йогуртом и 2 зубчиками мелко порезанного чеснока, хорошенько перемешайте до однородной массы.
Bake the moussaka. Grease a baking dish with oil and place a layer of potatoes on the bottom. Cover it thickly with some of the feta and yoghurt sauce. Place a layer of tomatoes on top and pour the sauce evenly over it. Spread the eggplants and minced meat with onions on top. Brush with sauce again and add baked peppers, top with raw carrots and pour over the rest of the sauce. Place the pan in an oven preheated to 160 degrees and bake for 60 minutes. Let the moussaka harden slightly before serving.
Запеките мусаку. Смажьте форму для запекания маслом, выложите на дно слой картофеля. Густо залейте его частью соуса из феты и йогурта. Выложите поверх слой помидоров и равномерно залейте соусом. Поверх распределите баклажаны и мясной фарш с луком. Снова смажьте соусом и выложите запеченный перец, закройте сверху сырой морковью и залейте остатками соуса. Поместите форму в разогретую до 160 градусов духовку и запекайте 60 минут. Перед подачей дайте мусаке немного застыть.
Serve the moussaka with a Greek salad; they complement each other perfectly.
Подавайте мусаку вместе с греческим салатом, они отлично дополняют друг друга.