Remove the cream from the refrigerator. Wash and peel the vegetables. Divide the broccoli into florets and cook for 5 minutes in salted boiling water. Boil the potatoes, mash them and set aside 3 tbsp. l. (60 g). Cut the onion into small cubes and the tomato into slices. Grate the cheese on a medium grater.
Достаньте сливки из холодильника. Помойте и почистите овощи. Разделите брокколи на соцветия и отварите 5 минут в подсоленной кипящей воде. Отварите картофель, сделайте из него пюре и отложите отдельно 3 ст. л. (60 г). Порежьте лук на небольшие кубики, а помидор на дольки. Натрите сыр на средней терке.
Prepare the minced meat for the moussaka. Heat the oil in a frying pan, add the minced meat, onion and tomato paste. Pour in water, salt, pepper, add oregano, reduce heat to low, cover with a lid and simmer for 5-10 minutes.
Подготовьте фарш для мусаки. Разогрейте на сковороде масло, выложите фарш, лук и томатную пасту. Влейте воду, посолите, поперчите, сдобрите орегано, уменьшите огонь до минимума, накройте крышкой и тушите 5-10 минут.
Prepare the sauce. Pour the cream into a saucepan and put on fire. Add cream and grated hard cheese, salt, pepper, and nutmeg. Bring to a boil and cook the sauce until the cheese melts. Don't forget to stir.
Приготовьте соус. Вылейте в кастрюлю сливки и поставьте на огонь. Добавьте сливочный и тертый твердый сыр, посолите, поперчите, сдобрите мускатным орехом. Доведите до кипения и варите соус, пока не расплавится сыр. Не забывайте помешивать.
Bake the moussaka. Grease the pan with oil and place 2/3 of the minced meat in the center, with broccoli on the sides. Place tomatoes on the minced meat, a layer of mashed potatoes on top, and the remaining minced meat on top of the mashed potatoes. Then form small balls from the previously set aside puree and place them on the minced meat. Pour the sauce over the moussaka and place in the oven preheated to 200 degrees for 30-40 minutes.
Запеките мусаку. Смажьте форму маслом и выложите 2/3 фарша в центр, по бокам — брокколи. Выложите на фарш помидоры, поверх слой картофельного пюре, а на пюре — оставшийся фарш. Затем из отложенного ранее пюре сформируйте небольшие шарики и выложите их на фарш. Полейте мусаку соусом и поставьте в духовку, разогретую до 200 градусов, на 30-40 минут.
Garnish the dish with parsley.
Украсьте блюдо петрушкой.