Boil the chickpeas in advance. Wash the eggplants and tomatoes and cut into rings. Peel the garlic and chop it. Rinse and finely chop the mint.
Заранее отварите нут. Баклажаны и помидоры помойте и нарежьте кольцами. Чеснок почистите, измельчите. Ополосните и мелко порубите мяту.
Prepare the vegetables. Place the eggplants in a heated frying pan. Fry in olive oil on both sides for 5 minutes. Remove to a separate plate. Fry the tomatoes with garlic for 1-2 minutes, add salt, pepper, and mint.
Подготовьте овощи. Баклажаны выложите на разогретую сковороду. Обжарьте в оливковом масле с двух сторон 5 минут. Уберите в отдельную тарелку. Обжарьте помидоры с чесноком 1-2 минуты, посолите, поперчите, добавьте мяту.
Prepare mint moussaka. Mix chickpeas with eggplant and tomatoes. Place in a heatproof dish. Bake at 200 degrees for 15 minutes.
Приготовьте мусаку с мятой. Смешайте нут с баклажанами и помидорами. Выложите в жаропрочную форму. Запекайте при 200 градусах 15 минут.
Divide the moussaka with mint into bowls and serve hot.
Разложите мусаку с мятой по тарелкам и подавайте в горячем виде к столу.