Thaw the chicken, rinse it, remove bones and skin, cut the meat into small cubes. Wash and peel the vegetables. Remove the milk from the refrigerator to warm it up. Dice the onion and garlic, and cut the eggplant, potato and tomato into round slices. Grate the cheese on a coarse grater. Wash and finely chop the cilantro.
Разморозьте курятину, промойте ее, уберите кости и кожу, нарежьте мясо небольшими кубиками. Помойте и очистите овощи. Достаньте молоко из холодильника, чтобы оно нагрелось. Нарежьте кубиками лук и чеснок, а баклажан, картошку и помидор нарежьте круглыми ломтиками. Натрите сыр на крупной терке. Промойте и мелко порубите кинзу.
Fry the ingredients. Heat the oil in a frying pan and add the onion and garlic, fry for 2-3 minutes over medium heat without a lid. Then add chopped chicken, tomato paste, salt and pepper and fry for another 10 minutes. Next, empty the pan, add eggplant slices, salt and pepper and fry them for 5 minutes on each side. Remove the eggplant, add the potatoes, salt and pepper and fry for 5 minutes on each side.
Обжарьте ингредиенты. Разогрейте на сковороде масло и выложите лук и чеснок, обжарьте 2-3 минуты на среднем огне без крышки. Затем добавьте нарезанную курятину, томатную пасту, посолите, поперчите и жарьте еще в течение 10 минут. Далее освободите сковороду, выложите ломтики баклажана, посолите, поперчите и обжаривайте их по 5 минут с каждой стороны. Уберите баклажан, выложите картофель, посолите, поперчите и также обжаривайте по 5 минут с каждой стороны.
Prepare bechamel sauce. Place the pan on the fire and melt the butter in it, add the flour, pour in the milk, bring to a boil, add the egg, salt and pepper and cook the sauce for 1-2 minutes until thickened, stirring occasionally. Next, pour the sauce into a separate container.
Приготовьте соус бешамель. Поставьте кастрюлю на огонь и растопите в ней сливочное масло, всыпьте муку, влейте молоко, доведите до кипения, добавьте яйцо, посолите, поперчите и варите соус 1-2 минуты до загустения, периодически помешивая. Далее перелейте соус в отдельную емкость.
Bake the moussaka. Place a layer of potatoes, a layer of meat with onions and garlic, a layer of eggplant, a layer of tomatoes in a baking dish, pour over the sauce and sprinkle with cheese. Bake the moussaka for 30 minutes at 180-200 degrees.
Запеките мусаку. Выложите в форму для запекания слой картошки, слой мяса с луком и чесноком, слой баклажанов, слой помидоров, полейте соусом и посыпьте сыром. Запекайте мусаку 30 минут при температуре 180-200 градусов.
Garnish the moussaka with chopped cilantro.
Украсьте мусаку рубленой кинзой.