Thaw and wash the lamb, remove tendons and membranes. Cut it into small pieces and beat it. Wash the eggplants, cut them lengthwise into two parts, sprinkle with salt and leave for 15 minutes - this will remove the bitterness from them. Then wash off the salt. Wash and peel the remaining vegetables. Rinse and chop the cilantro. Prepare clay pots.
Разморозьте и промойте баранину, удалите сухожилия и пленки. Нарежьте ее маленькими кусочками и отбейте. Помойте баклажаны, разрежьте их вдоль на две части, посыпьте солью и оставьте минут на 15 — так из них уйдет горечь. Затем смойте соль. Помойте и очистите остальные овощи. Кинзу ополосните и порубите. Подготовьте глиняные горшочки.
Chop the vegetables. Cut the eggplant halves into slices, and the tomatoes, zucchini and onions into thin slices. Cut the cherry tomatoes into halves. Finely chop the parsley. Grate the garlic on a fine grater.
Нарежьте овощи. Половинки баклажанов порежьте на дольки, а помидоры, кабачок и лук — на тоненькие кружочки. Помидоры черри разрежьте на половинки. Мелко порубите петрушку. Натрите чеснок на мелкой терке.
Bake the moussaka. Grease the bottom of the pots with butter and place the vegetables in a single layer in rows: alternate chopped eggplants, onions, zucchini and tomatoes with garlic, ground pepper, salt, parsley and lamb. Mix sunflower oil with sour cream and pour the resulting mixture over the moussaka. Place cherry tomato halves on top. Place the pots in the oven for 60 minutes at 180 degrees. Then remove from the oven and let cool.
Запеките мусаку. Смажьте дно горшочков сливочным маслом и выложите овощи в один слой рядами: нарезанные баклажаны, лук, кабачок и помидоры чередуйте с чесноком, молотым перцем, солью, петрушкой и бараниной. Смешайте подсолнечное масло со сметаной и получившейся смесью залейте мусаку. Выложите сверху половинки помидоров черри. Поставьте горшочки в духовку на 60 минут при температуре 180 градусов. После чего выньте из духовки и дайте остыть.
Garnish the lamb moussaka with chopped cilantro.
Украсьте мусаку с бараниной нарезанной кинзой.