Wash the quince, core it and cut into thin slices. Prepare a cooking pot and sterilize the jar for the finished quince.
Айву помойте, очистите от сердцевины и нарежьте тонкими ломтиками. Подготовьте кастрюлю для варки и простерилизуйте банку для готовой айвы.
Boil the quince. Place the quince in a saucepan and cover with water. Place over high heat and bring to a boil. Cook for 10 minutes, then remove the quince slices and place in jars.
Отварите айву. Сложите айву в кастрюлю и залейте водой. Поставьте на сильный огонь и доведите до кипения. Варите 10 минут, затем достаньте ломтики айвы и переложите в банки.
Make the marinade and preserve the quince. Add sugar, cinnamon, and peppercorns to the quince broth. Boil over high heat for 2 minutes. Add vinegar and boil for another 1 minute. Pour the prepared marinade over the quince and close the lids. Wrap the jar in a towel and leave until completely cool.
Сделайте маринад и законсервируйте айву. В айвовый отвар добавьте сахар, корицу, перец горошком. Прокипятите на сильном огне 2 минуты. Добавьте уксус и прокипятите еще 1 минуту. Залейте айву готовым маринадом и закройте крышками. Укутайте банку полотенцем и оставьте до полного остывания.
Serve the pickled quince in a small glass salad bowl.
Подавайте маринованную айву в небольшом стеклянном салатнике.