Thaw the chicken fillet and cut it into large cubes. Rinse the prunes. Peel and wash the onion and quince. Remove the seed pod from the quince. Finely chop the onion. Cut the quince and prunes into cubes. Wash and finely chop the cilantro. Boil the water.
Разморозьте куриное филе и нарежьте его крупными кубиками. Промойте чернослив. Очистите и помойте лук и айву. Удалите из айвы семенную коробку. Мелко нашинкуйте лук. Нарежьте кубиками айву и чернослив. Помойте и мелко порубите кинзу. Вскипятите воду.
Marinate the fillet. Season the chicken with nutmeg and lemon juice. Leave for 10 minutes.
Замаринуйте филе. Приправьте куриное филе мускатным орехом и сбрызните соком лимона. Оставьте на 10 минут.
Fry the fillet. Heat the oil well in a saucepan and add the chicken. Fry for 10 minutes, stirring constantly. Then pour in half the hot water, reduce the heat to low and simmer for 10 minutes without covering. After this, transfer the fillet to another container.
Пожарьте филе. Хорошо разогрейте в сотейнике масло и выложите курицу. Жарьте в течение 10 минут, постоянно помешивая. Затем влейте половину горячей воды, убавьте огонь на минимум и тушите 10 минут, не накрывая крышкой. После этого переложите филе в другую емкость.
Finish cooking. Add the onion to the remaining oil and fry it for 3 minutes. Then add the quince and prunes and fry for another 8 minutes. After this, return the chicken to the saucepan. Add tomato paste, remaining hot water, salt and pepper. Simmer for another 10 minutes. Then turn off the stove, pour chopped cilantro into the dish, cover with a lid and let sit for a few minutes.
Завершите приготовление. В оставшееся масло выложите лук и жарьте его в течение 3 минут. Затем добавьте айву и чернослив и жарьте еще 8 минут. После этого верните в сотейник курицу. Добавьте томатную пасту, оставшуюся горячую воду, посолите и поперчите. Тушите еще 10 минут. Затем выключите плиту, высыпьте в блюдо рубленую кинзу, накройте крышкой и дайте настояться несколько минут.
Serve chicken with quince and prunes as an independent dish, garnished with cilantro leaves.
Подавайте курицу с айвой и черносливом в качестве самостоятельного блюда, украсив листиками кинзы.