Rinse the quince, then cut off the top and remove the seeds and core. For cooking, also take a saucepan and a baking sheet.
Айву промойте, после чего срежьте верхушку и удалите семечки и сердцевину. Для приготовления также возьмите кастрюлю и противень.
Prepare the dish. Sprinkle the prepared quince with lemon juice, then stuff it with some currants. Sprinkle 2 tbsp on top. l. sugar and cover with cut “lids”. Preheat the oven to 180 degrees. Grease a baking tray with butter and place fruit on it. Send the quince to bake for 30-50 minutes.
Приготовьте блюдо. Подготовленную айву сбрызните лимонным соком, после чего нафаршируйте частью смородины. Сверху посыпьте 2 ст. л. сахара и накройте срезанными «крышечками». Духовку разогрейте до 180 градусов. Противень смажьте сливочным маслом, выложите на него фрукты. Отправьте айву запекаться на 30-50 минут.
Prepare the sauce. Pour some water into the pan, add the remaining currants and the remaining sugar. Place the mixture on the fire, bring to a boil, then remove from the stove and let cool.
Приготовьте соус. В кастрюлю налейте немного воды, добавьте остатки смородины и оставшийся сахар. Поставьте смесь на огонь, доведите до кипения, после чего снимите с плиты и дайте остыть.
Serve the quince with berry sauce. To make the dessert look more appetizing, sprinkle it with powdered sugar.
Подавайте айву, полив ягодным соусом. Чтобы десерт смотрелся аппетитнее, посыпьте его сахарной пудрой.