Rinse the chicken fillet, remove the skin and veins. Also rinse the quince, dry it, and remove the core and seeds. After this, cut the ingredients into small pieces. Rinse the onion, peel and finely chop. For serving, rinse and chop the dill. Also take a frying pan and a wooden spatula.
Куриное филе промойте, удалите кожицу и прожилки. Айву также промойте, обсушите, избавьтесь от сердцевины и косточек. После этого нарежьте ингредиенты небольшими кусочками. Лук сполосните, очистите и мелко порубите. Укроп для подачи промойте и измельчите. Также возьмите сковороду и деревянную лопатку.
Prepare the quince. Pour 50 ml of water into the frying pan and place it on low heat. Add chopped quince. Simmer the fruit covered for about 5 minutes. After this, add the onion to the quince and simmer for another 5 minutes.
Подготовьте айву. В сковороду влейте 50 мл воды, поставьте ее на небольшой огонь. Добавьте нарезанную айву. Тушите фрукт под крышкой около 5 минут. После этого добавьте к айве лук и тушите еще 5 минут.
Finish cooking. When the quince becomes soft, add chicken breast to it, salt and pepper to taste. Mix well using a wooden spatula. Simmer the dish covered for 5-10 minutes. Finally, pour the yogurt into the pan and leave the dish on the stove to simmer for another couple of minutes.
Закончите приготовление. Когда айва станет мягкой, добавьте к ней куриную грудку, посолите и поперчите по вкусу. Хорошо перемешайте, используя деревянную лопатку. Тушите блюдо под крышкой 5-10 минут. В конце влейте в сковороду йогурт и оставьте блюдо на плите потомиться еще пару минут.
Serve the aromatic dish in small plates. And to make the quince with chicken breast look more beautiful, sprinkle it with chopped dill.
Ароматное блюдо подавайте порционно в небольших тарелках. А чтобы айва с куриной грудкой смотрелась красивее, посыпьте ее измельченным укропом.