Wash the quince and pumpkin, dry, peel and cut into small cubes. Boil the water in advance. Wash the grapes and separate the berries from the bunch. Also, prepare a frying pan to prepare the dish.
Айву и тыкву промойте, обсушите, очистите и нарежьте небольшими кубиками. Воду заранее вскипятите. Помойте виноград и отделите ягоды от грозди. Также для приготовления блюда подготовьте сковороду.
Prepare your ingredients. Mix honey with butter and place the mixture in a frying pan. Add pieces of quince and pumpkin there and mix. Place the pan over medium heat, cover it with a lid and simmer the ingredients for 5 minutes.
Подготовьте ингредиенты. Мед смешайте с маслом и выложите смесь на сковороду. Туда же добавьте кусочки айвы и тыквы, перемешайте. Поставьте сковороду на средний огонь, накройте ее крышкой и тушите ингредиенты в течение 5 минут.
Prepare the dish. Add the bulgur to the quince and pumpkin mixture. Add salt to taste and pour in boiling water until it completely covers the ingredients. Simmer the dish for 5-10 minutes over low heat. After this, mix the ingredients and leave them on the fire for another 10 minutes until the bulgur is ready.
Приготовьте блюдо. Добавьте булгур к смеси айвы и тыквы. Посолите по вкусу и влейте кипяток, чтобы он полностью покрыл ингредиенты. Тушите блюдо в течение 5-10 минут на маленьком огне. После этого перемешайте ингредиенты и оставьте их на огне еще на 10 минут до готовности булгура.
Before serving, garnish the dish with grapes. They can be cut in half or left whole. You can combine bulgur and quince with a vegetable side dish or meat.
Перед подачей украсьте блюдо ягодами винограда. Их можно разрезать пополам или оставить целыми. Сочетать булгур с айвой можно с овощным гарниром или мясом.