Wash the quince, dry it, remove the peel and seeds. Then cut the fruit into slices. Also rinse the chicken thighs, dry with paper towels and remove excess skin. Wash the tomato and herbs to serve. To prepare, also take a frying pan, a baking dish and foil.
Айву промойте, обсушите, очистите от кожуры и семян. Затем нарежьте фрукт ломтиками. Куриные бедра также промойте, высушите бумажными полотенцами и удалите лишнюю кожицу. Помойте помидор и зелень для подачи. Для приготовления также возьмите сковороду, форму для запекания и фольгу.
Prepare the meat. Season the chicken thighs with salt and pepper. Pour a little olive oil into a frying pan and heat over medium heat. Fry the meat on all sides until golden brown.
Подготовьте мясо. Куриные бедра натрите солью и перцем. В сковороду влейте немного оливкового масла, разогрейте на среднем огне. Обжарьте мясо со всех сторон до образования золотистой корочки.
Prepare the dish. Place the finished chicken in a baking dish. Pour in white wine and add dried thyme. After this, add quince slices to the meat. Seal the pan tightly with foil. Place the dish in the oven for 30 minutes at 180 degrees. Then remove the foil and cook the dish for another 30 minutes.
Приготовьте блюдо. Готовую курицу переложите в форму для запекания. Туда же влейте белое вино, добавьте сушеный тимьян. После этого выложите к мясу ломтики айвы. Плотно запечатайте форму фольгой. Поставьте блюдо в духовку на 30 минут при температуре 180 градусов. Затем снимите фольгу и готовьте блюдо еще 30 минут.
Serve the quince with chicken and salt in portions. Add a light side dish of fresh tomatoes and herbs to the dish. If you wish, you can make a salad or leave the vegetables whole.
Подавайте айву с курицей и солью к столу порционно. Добавьте к блюду легкий гарнир из свежих помидоров и зелени. По желанию можно сделать салат или же оставить овощи целыми.