Rinse the quince, dry with paper towels, peel and remove the seeds. Then cut the fruit into large cubes. Wash the eggs. To serve, wash the basil and separate the leaves from the sprig. Also, to prepare the dish, take a saucepan and a baking dish.
Айву промойте, обсушите бумажными полотенцами, очистите от кожуры и удалите семена. Затем нарежьте фрукт крупными кубиками. Помойте яйца. Базилик для подачи промойте, отделите листья от веточки. Также для приготовления блюда возьмите кастрюлю и форму для запекания.
Prepare your ingredients. Place the chopped fruit in a saucepan and cover with cold water. Cook the quince over medium heat until soft. After this, add candied fruits to the pan, stir and remove from heat. Break the eggs into a separate container. Add sour cream and sugar to them, beat.
Подготовьте ингредиенты. Переложите нарезанный фрукт в кастрюлю, залейте холодной водой. Варите айву на среднем огне до мягкости. После этого добавьте в кастрюлю цукаты, перемешайте и снимите с огня. В отдельную емкость разбейте яйца. Добавьте к ним сметану и сахар, взбейте.
Assemble the dish. Place the prepared quince in a baking dish and spread it in an even layer. Then pour sour cream sauce over the dish, add flour and vanilla sugar, stir. Bake the quince in the oven for 10-15 minutes at 180 degrees.
Соберите блюдо. Подготовленную айву переложите в форму для запекания, распределите ее ровным слоем. Затем залейте блюдо сметанным соусом, добавьте муку и ванильный сахар, перемешайте. Запекайте айву в духовке 10-15 минут при температуре 180 градусов.
Serve the finished quince in sour cream in portions. Garnish the dish with herb leaves, such as basil. It is perfect for a light fruit snack.
Готовую айву в сметане подавайте порционно. Украсьте блюдо листьями зелени — например, базиликом. Он прекрасно подойдет для легкой фруктовой закуски.