Wash the quince thoroughly, removing lint from the skin with a brush. Cut the quince into 4 pieces and remove the core and seeds. To prepare the sauce, prepare a blender.
Айву тщательно вымойте, удалив ворсинки с кожицы при помощи щеточки. Разрежьте айву на 4 части и удалите сердцевину и семена. Для приготовления соуса подготовьте блендер.
Prepare the quince. Cut the quince into small slices. Place the quince slices in a deep saucepan and cover with water. Add lemon juice and place pan over medium heat. Bring to a boil, reduce heat and cover the pan with a lid. Boil the quince for 20 minutes until softened, remove from heat and let cool slightly.
Подготовьте айву. Айву порежьте небольшими дольками. Выложите дольки айвы в глубокую кастрюлю и залейте водой. Добавьте лимонный сок и поставьте кастрюлю на средний огонь. Доведите до кипения, убавьте огонь и накройте кастрюлю крышкой. Варите айву 20 минут до размягчения, снимите с огня и дайте немного остыть.
Prepare the sauce. Place the cooled quince in a blender and puree until smooth. Return the fruit mixture to the pan, add ketchup, sugar, salt, pepper mixture and coriander. Mix well and place over medium heat. Bring the sauce to a boil and remove from heat.
Приготовьте соус. Остывшую айву переложите в блендер и пюрируйте до однородности. Верните фруктовую массу в кастрюлю, добавьте кетчуп, сахар, соль, смесь перцев и кориандр. Хорошо перемешайте и поставьте на средний огонь. Доведите соус до кипения и снимите с огня.
Quince sauce with ketchup goes well with any meat dish - for example, you can serve it with pork chops.
Соус из айвы с кетчупом подойдет к любому мясному блюду — например, можно подать его к свиным отбивным.