Quince is the very “apple of discord” of the three ancient Greek goddesses - Hera, Athena and Aphrodite. The apple of paradise from the biblical Tree of Knowledge, judging by the description, is also nothing more than a quince. A golden, fragrant, delicious fruit from the Caucasus, which, not surprisingly, is usually not eaten raw. To get the unique sweet-sour, tart taste of quince, it must be prepared correctly. For example, make delicious ice cream with quince using this recipe. The fruit is ideal in desserts.
Айва — это именно то самое «яблоко раздора» между тремя древнегреческими богинями — Герой, Афиной и Афродитой. Райское яблоко из Древа познания в библейском описании тоже, по сути, является айвой. Золотистый, ароматный, вкусный плод с Кавказа, который, как удивительно, обычно не едят в сыром виде. Чтобы раскрыть неповторимый кисло-сладкий, терпкий вкус айвы, ее надо правильно готовить. Например, можно сделать аппетитное айвовое мороженое по этому рецепту. Фрукт отлично подходит для десертов.
Steps / Шаги:
Wash the quince and peel it with a vegetable peeler. Remove the core with seeds. Cut into cubes of any size. Squeeze the juice from the lemons. Peel the ginger and grate it on a fine grater. Grind the hazelnuts in a mortar or coffee grinder.
Айву помойте и очистите от кожицы овощечисткой. Удалите сердцевину с семенами. Нарежьте кубиками произвольного размера. Выжмите сок из лимонов. Имбирь почистите, натрите на мелкой терке. Измельчите фундук в ступке или в кофемолке.
Prepare the quince. Cover the fruit pieces with water. Add lemon juice. Add a cinnamon stick and vanilla seeds with a pod to the mixture. Add sugar. Add ginger. Bring to a boil, then reduce heat and simmer for 20 minutes.
Подготовьте айву. Залейте кусочки фруктов водой. Добавьте лимонный сок. Выложите в массу палочку корицы и семена ванили со стручком. Всыпьте сахар. Добавьте имбирь. Доведите до кипения, затем убавьте огонь и томите 20 минут.
Make quince ice cream. Remove the fruit from the syrup with a slotted spoon. Dry, fry in a frying pan with melted butter until a crust forms. Place quince on serving plates and place scoops of vanilla ice cream on top.
Приготовьте мороженое с айвой. Фрукты выловите шумовкой из сиропа. Обсушите, обжарьте на сковороде с топленым маслом до образования корочки. Выложите на сервировочные тарелки айву, сверху разместите шарики ванильного мороженого.
Before serving, sprinkle the quince ice cream with chopped nuts.
Перед подачей посыпьте мороженое с айвой измельченными орехами.