Prepare ingredients for the “Ice cream” cake with meringue. Separate the whites from the yolks. Place the yolks in the refrigerator. Sift the flour. Fry the nuts in a dry frying pan for 3-5 minutes. Remove the husks. Chop with a knife. Wash the berries and dry them on a paper towel.
Подготовьте продукты для торта «Пломбир» с безе. Белки отделите от желтков. Желтки уберите в холодильник. Муку просейте. Обжарьте орехи на сухой сковороде 3-5 минут. Снимите шелуху. Измельчите ножом. Ягоды помойте и просушите на бумажном полотенце.
Mix the protein mass. Mix the whites and sugar until smooth. Place in a water bath. Heat the mixture while stirring constantly until all the sugar has dissolved. Then remove from heat and beat until fluffy for 17-20 minutes at medium speed. Pour in lemon juice and beat at high speed until soft peaks form.
Смешайте белковую массу. Перемешайте белки и сахар до однородности. Поставьте на водяную баню. При постоянном помешивании нагревайте смесь до тех пор, пока весь сахар не растворится. Затем снимите с плиты и взбивайте в пышную массу в течение 17-20 минут на средней скорости. Влейте лимонный сок, взбейте на высокой скорости до мягких пиков.
Make meringue. On the back of the parchment paper, draw two circles with a diameter of 20 cm and place on a baking sheet. Divide the egg white mixture equally onto both circles. Level the surface. Sprinkle with chopped nuts. Dry the meringue in the oven at 110 degrees for 3.5 hours. Open the oven slightly. Leave the cakes for 8 hours until completely cooled.
Сделайте безе. На обратной стороне пергаментной бумаги нарисуйте два круга диаметром 20 см, выложите на противень. Разложите поровну на оба круга белковую массу. Разровняйте поверхность. Посыпьте рублеными орехами. Сушите безе в духовке при 110 градусах 3,5 часа. Приоткройте духовку. Оставьте коржи на 8 часов до полного остывания.
Prepare the cream. Place the yolks in a saucepan. Add sugar and vanilla sugar. Grind with a whisk. Add sour cream and flour. Stir. Place on the stove. With constant stirring at low temperature, cook until thickened for 8-10 minutes. Transfer the custard mixture to a separate bowl and cover with cling film. Cool to room temperature. Beat the butter, gradually adding the custard mixture.
Приготовьте крем. В сотейник поместите желтки. Всыпьте сахар и ванильный сахар. Перетрите венчиком. Добавьте сметану и муку. Размешайте. Поставьте на плиту. При постоянном помешивании на невысокой температуре варите до загустения 8-10 минут. Заварную массу переложите в отдельную миску и накройте пищевой пленкой. Остудите до комнатной температуры. Взбейте сливочное масло, постепенно добавляя заварную массу.
Assemble the cake. Place the first meringue cake on a serving plate, then spread with cream and place the second cake.
Соберите торт. На сервировочное блюдо выложите первый корж-безе, затем смажте кремом и выложите второй корж.
Decorate the “Ice cream” cake with meringue with berries and serve with a cup of coffee.
Торт «Пломбир» с безе украсьте ягодами и подавайте к чашечке кофе.