Cool the cream. Wash the lemon, divide it in half and squeeze the juice from half. Cut the pineapple into small cubes. Puree the mango using a blender. To serve, melt the chocolate in a water bath.
Охладите сливки. Лимон помойте, разделите пополам и выжмите сок из половины. Ананас нарежьте небольшими кубиками. Манго превратите в пюре с помощью блендера. Шоколад для подачи растопите на водяной бане.
Prepare the base for the ice cream. In a bowl, combine mango puree and lemon juice. Pour half the cream into a saucepan, add sugar and heat without boiling until the sugar is completely dissolved. Remove from heat and cool.
Подготовьте основу для пломбира. В миске соедините манговое пюре и сок лимона. В сотейник вылейте половину сливок, добавьте сахар и нагрейте, не доводя до кипения, чтобы сахар полностью растворился. Снимите с огня и охладите.
Mix cream and fruit. Add cream and sugar to mango puree. Whip the rest of the cream until stiff and stir it into the mango-cream mixture. Add pineapples to the mixture and stir again.
Смешайте сливки и фрукты. К манговому пюре добавьте сливки с сахаром. Взбейте до пиков остаток сливок и подмешайте их в сливочно-манговую смесь. Добавьте в смесь ананасы и еще раз перемешайте.
Freeze the pineapple sundae. Transfer the ice cream to a container with a lid and freeze for 10 hours. Stir the mixture every half hour for the first 3 hours.
Заморозьте пломбир с ананасом. Переложите мороженое в контейнер с крышкой и отправьте в заморозку на 10 часов. В течение первых 3 часов каждые полчаса перемешивайте смесь.
Place the finished ice cream in a tall glass with a wide top and pour melted chocolate over it.
Готовое мороженое выложите в высокий стакан с широким верхом и полейте растопленным шоколадом.