To prepare ricotta ice cream, prepare a blender and mixer. To freeze the ice cream, prepare a convenient container of a suitable size with a lid. Chill the cream well in the refrigerator. Chop the nuts.
Для приготовления пломбира из рикотты подготовьте блендер и миксер. Чтобы заморозить пломбир, приготовьте удобную емкость подходящего размера с крышкой. Хорошо охладите сливки в холодильнике. Орехи измельчите.
Prepare your ingredients. In a blender bowl, combine ricotta, honey, sugar, cinnamon and 0.3 cups cream, beat on low speed. Pour the remaining cream into a separate container and beat it with a mixer at high speed until medium peaks form.
Подготовьте ингредиенты. В чаше блендера смешайте рикотту, мед, сахар, корицу и 0,3 стакана сливок, взбейте на низкой скорости. В отдельную емкость вылейте оставшиеся сливки и взбейте их миксером на высокой скорости до средних пиков.
Freeze the ice cream. Gently fold the whipped cream into the ricotta mixture. Place the ice cream in a clean, dry container, cover with a lid and place in the freezer for 3-4 hours. Before serving, remove the ice cream and let it sit for 10-15 minutes.
Заморозьте пломбир. Взбитые сливки аккуратно смешайте со смесью с рикоттой. Пломбир переложите в чистую сухую емкость, накройте крышкой и уберите в морозильную камеру на 3-4 часа. Перед подачей достаньте пломбир и дайте ему постоять 10-15 минут.
Place the finished ice cream in ice cream bowls and decorate with chopped nuts.
Готовый пломбир разложите по вазочкам для мороженого и украсьте измельченными орешками.