Remove the butter from the refrigerator in advance, sift the flour with baking powder and beat one egg.
Заранее достаньте из холодильника сливочное масло, просейте муку с разрыхлителем и взбейте одно яйцо.
Combine softened butter with sugar and vanilla sugar. Beat with a mixer for 4-5 minutes. Beat the egg into the mixture and continue beating for a few more minutes, then, without stopping beating, pour in the milk in a thin stream. Add flour with baking powder and mix the dough well.
Размягченное сливочное масло соедините с сахаром и ванильным сахаром. Взбивайте миксером в течение 4-5 минут. Вбейте в массу яйцо и продолжайте взбивать еще несколько минут, затем, не прекращая взбивать, влейте тонкой струйкой молоко. Добавьте муку с разрыхлителем и хорошенько перемешайте тесто.
Dust the work surface with flour and roll out the dough into a layer 1 cm thick. Using a mug or glass, cut out circles from the dough.
Рабочую поверхность подпылите мукой и раскатайте тесто в пласт толщиной 1 см. С помощью кружки или стакана вырежьте из теста кружочки.
Place the pieces on a baking sheet, brush with beaten egg and bake in a preheated oven for 12 minutes.
Выложите заготовки на противень, смажьте взбитым яйцом и запекайте в разогретой духовке в течение 12 минут.
Cool the shortcakes slightly and serve.
Слегка остудите коржики и подавайте.