Prepare the required amount of ingredients. Boil the squid. It takes about 2-3 minutes to cook. Otherwise the meat will be very tough.
Приготовьте необходимое количество ингредиентов. Кальмара отварите. Варить его необходимо около 2–3 минут. Иначе мясо будет очень жестким.
Combine sugar with salt and rice vinegar. Stir well.
Сахар соедините с солью и рисовым уксусом. Хорошо размешайте.
Round rice is better for onigiri as it has more stickiness. Rinse the rice well until the water runs clear. And set to cook (cook rice in ½ ratio).
Для онигири лучше подойдет круглый рис, так как у него больше клейкости. Хорошо промойте рис, пока вода не станет прозрачной. И поставьте вариться (варите рис в пропорции ½).
Cut the squid into cubes. Add the liquid mixture to the prepared mixture and mix well. Take a small amount of rice, place a tablespoon of chopped squid on it and wrap with a second portion of rice, forming balls.
Кальмара порежьте кубиками. Жидкую смесь добавьте в готовую смесь и хорошо перемешайте. Возьмите небольшое количество риса, положите на него столовую ложку порезанных кальмаров и заверните второй порцией риса, сформировав шарики.
Firm the rice balls well. Cut the nori into strips and attach to each ball. The dish is ready.
Хорошо уплотните рисовые шарики. Нори порежьте на полоски и прикрепите к каждому шарику. Блюдо готово.