Wash the cabbage and remove the top dirty leaves. Instead of adjika, you can use any other hot chili sauce, such as sriracha sauce.
Помойте капусту и удалите у нее верхние грязные листочки. Вместо аджики вы можете взять любой другой острый соус на основе перца чили, например, соус шрирача.
Chop the cabbage into thin strips.
Нашинкуйте капусту тонкой соломкой.
Place the cabbage in a deep container and sprinkle with salt. Mash the cabbage with your hands until it releases juice. Salt will soften the cabbage.
Выложите капусту в глубокую емкость и посыпьте солью. Разомните капусту руками до тех пор, пока она не даст сок. Соль сделает капусту мягкой.
Boil water, add sugar and vinegar. Stir. Pour the resulting marinade into the cabbage and also add adjika. Toss the cabbage with your hands until all the ingredients are combined.
Вскипятите воду, добавьте сахар и уксус. Перемешайте. Влейте получившийся маринад в капусту, а также добавьте аджику. Перемешайте капусту руками, чтобы все ингредиенты объединились.
Cover the cabbage kimchi with a plate or cling film and leave overnight at room temperature. Then put the kimchi in the refrigerator.
Накройте кимчи из капусты тарелкой или пищевой пленкой и оставьте на сутки при комнатной температуре. Затем уберите кимчи в холодильник.
Serve kimchi garnished with a mixture of black and white sesame seeds. Bon appetit!
Подайте кимчи, украсив смесью черного и белого кунжута. Приятного аппетита!
Sprinkle the cabbage kimchi with finely chopped green onions.
Посыпьте кимчи из капусты мелко нарезанным зеленым луком.