Rinse and defrost the fish. Peel the garlic.
Промойте и разморозьте рыбу. Чеснок очистите от шелухи.
Finely chop a couple of parsley sprigs. Cut the garlic into slices.
Мелко порубите пару веточек петрушки. Чеснок нарежьте ломтиками.
In a small bowl, combine garlic, parsley and paprika.
В небольшой емкости смешайте чеснок, петрушку и паприку.
Add sumac and a pinch of salt to them. Pour the mixture with vegetable oil and mix well.
Добавьте к ним сумах и щепотку соли. Залейте смесь растительным маслом и хорошо перемешайте.
Coat the pike perch with the resulting mixture and place in a baking dish. Bake in the oven at 180 degrees for about 30 minutes.
Судака обмажьте получившейся смесью и выложите в форму для запекания. Запекайте в духовке при 180 градусах около 30 минут.
Place a portion of pike perch on a plate, garnish with basil leaves or any other table greens and serve. Bon appetit!
Выложите порцию судака на тарелку, украсьте листьями базилика или любой другой столовой зелени и подавайте к столу. Приятного аппетита!