Rinse the rice thoroughly. Peel the garlic. Wash the green onions.
Тщательно промойте рис. Очистите чеснок. Помойте зеленый лук.
Boil 2 cups of water. Place rice in boiling water and cover with a lid. In the traditional Japanese recipe, the rice is not salted. Cook over medium heat for 5 minutes, then reduce heat to low and cook rice for another 10 minutes (or until done). Turn off the heat and let the rice sit covered for another 5-10 minutes.
Вскипятите 2 стакана воды. В кипящую воду поместите рис и накройте крышкой. В традиционном японском рецепте рис не солят. Готовьте на среднем огне 5 минут, после чего уберите огонь до минимума и варите рис еще 10 минут (или до готовности). Выключите огонь и дайте рису постоять под крышкой еще 5-10 минут.
Finely chop the sausage, green onions and garlic. Grate the ginger on a coarse grater. Fry sausages, garlic and ginger with sweet chilli sauce. Add green onions and stir.
Мелко нарежьте сосиски , зеленый лук и чеснок. Имбирь натрите на крупной терке. Обжарьте сосиски, чеснок и имбирь с соусом свит чили. Добавьте зеленый лук и перемешайте.
The dish is ready! Place onigiri on a plate. You can first decorate it with lettuce leaves. Serve with soy sauce, ginger and wasabi. Bon appetit!
Блюдо готово! Выложите онигири на тарелку. Предварительно ее можно украсить листьями салата. Подавайте с соевым соусом, имбирем и васаби. Приятного аппетита!