Recipes / Onigiri with sausages and green onions Онигири с сосисками и зеленым луком
Onigiri is a classic Japanese snack. Initially, it was eaten by soldiers and peasants during snacks, because onigiri is a very filling dish. In addition, rice, which is the basis of onigiri, is very nutritious, as it contains B vitamins, as well as micro- and macroelements and complex carbohydrates. Rice is also useful for diseases of the gastrointestinal tract, such as gastritis, since rice reduces the acidity of gastric juice.
Онигири — классическая японская закуска. Изначально её брали в перекус солдаты и крестьяне, так как онигири является сытным блюдом. Кроме того, рис, лежащий в основе онигири, очень питателен, потому что содержит витамины группы B, а также микро- и макроэлементы и сложные углеводы. К тому же рис полезен при заболеваниях желудочно-кишечного тракта, таких как гастрит, так как снижает кислотность желудочного сока.
Steps / Шаги:
Rinse the rice thoroughly. Wash the green onions.
Тщательно промойте рис. Помойте зеленый лук.
Boil 2 cups of water. Place rice in boiling water and cover with a lid. In the traditional Japanese recipe, the rice is not salted. Cook over medium heat for 5 minutes, then reduce heat to low and cook rice for another 10 minutes (or until done). Turn off the heat and let the rice sit covered for another 5-10 minutes.
Вскипятите 2 стакана воды. В кипящую воду поместите рис и накройте крышкой. В традиционном японском рецепте рис не солят. Готовьте на среднем огне 5 минут, после чего уберите огонь до минимума и варите рис еще 10 минут (или до готовности). Выключите огонь и дайте рису постоять под крышкой еще 5-10 минут.
Finely chop the sausages and fry them with unagi sauce. Add green onions and stir.
Мелко порежьте сосиски и обжарьте их с соусом унаги. Добавьте зеленый лук и перемешайте.
The dish is ready! Transfer the onigiri to a plate. Garnish with green onions. Serve with soy sauce, ginger and wasabi.
Блюдо готово! Переложите онигири на тарелку. Украсьте зеленым луком. Подавайте с соевым соусом, имбирем и васаби.