Rinse rice and shrimp thoroughly.
Тщательно промойте рис и креветки.
Boil 2 cups of water. Place rice in boiling water and cover with a lid. In the traditional Japanese recipe, the rice is not salted. Cook over medium heat for 5 minutes, then reduce heat to low and cook rice for another 10 minutes (or until done). Turn off the heat and let the rice sit covered for another 5-10 minutes.
Вскипятите 2 стакана воды. В кипящую воду поместите рис и накройте крышкой. В традиционном японском рецепте рис не солят. Готовьте на среднем огне 5 минут, после чего уберите огонь до минимума и варите рис еще 10 минут (или до готовности). Выключите огонь и дайте рису постоять под крышкой еще 5-10 минут.
Chop the shrimp and mix them with feta cheese. Add salt to taste.
Порежьте креветки и смешайте их с сыром фета. Добавьте соль по вкусу.
The dish is ready! Place onigiri on a plate and garnish with sesame seeds. Add green onions or other fresh herbs to the plate. Serve with soy sauce, ginger and wasabi. Bon appetit!
Блюдо готово! Выложите онигири на тарелку и украсьте семенами кунжута. Добавьте на тарелку зеленый лук или другую свежую зелень. Подавайте с соевым соусом, имбирем и васаби. Приятного аппетита!