Rinse the rice thoroughly.
Тщательно промойте рис.
Boil 2 cups of water. Place rice in boiling water and cover with a lid. In the traditional Japanese recipe, the rice is not salted. Cook over medium heat for 5 minutes, then reduce heat to low and cook rice for another 10 minutes (or until done). Turn off the heat and let the rice sit covered for another 5-10 minutes.
Вскипятите 2 стакана воды. В кипящую воду поместите рис и накройте крышкой. В традиционном японском рецепте рис не солят. Готовьте на среднем огне 5 минут, после чего уберите огонь до минимума и варите рис еще 10 минут (или до готовности). Выключите огонь и дайте рису постоять под крышкой еще 5-10 минут.
Mix soy sauce with mirin.
Смешайте соевый соус с мирином.
The dish is ready! Place onigiri on a plate and garnish with sesame seeds. Can be served both hot and cold. Bon appetit!
Блюдо готово! Выложите онигири на тарелку и украсьте семенами кунжута. К столу можно подавать как горячими, так и холодными. Приятного аппетита!