Prepare the necessary ingredients. You can use sushi rice or regular short grain rice in this recipe. Rinse the rice well and leave in cold water for 15 minutes. Mash the tuna with a fork. Peel the onion.
Приготовьте необходимые ингредиенты. В рецепте можно использовать рис для суши или обычный круглозерный рис. Рис хорошо промойте, оставьте на 15 минут в холодной воде. Тунец разомните вилкой. Лук очистите.
Measure out the required amount of rice vinegar and soy sauce. Combine these two ingredients.
Отмерьте необходимое количество рисового уксуса и соевого соуса. Соедините эти два ингредиента.
Place the rice in a saucepan and place over high heat. There is no need to salt the rice; for oniga it is used unleavened. As soon as the rice boils, reduce, cover with a lid and leave to cook until done. Let the rice cool slightly and add a mixture of soy sauce and vinegar to it in portions.
Рис поместите в кастрюлю и поставьте на сильный огонь. Рис солить не нужно, для ониги он используется пресным. Как только рис закипит, убавьте, накройте крышкой и оставьте вариться до готовности. Дайте рису немного остыть и порционно добавьте в него смесь соевого соуса и уксуса.
Fry the onion and tuna in a frying pan. All excess liquid should evaporate. Wet your hands with water and take some rice, make a small depression and place the filling in it. Top the filling with the next portion of rice. Form triangles.
Лук с тунцом обжарьте на сковороде. Вся излишняя жидкость должна выпарится. Смочите руки водой и возьмите немного риса, сделав небольшое углубление, положите в него начинку. Сверху начинку закройте следующей порцией риса. Сформируйте треугольники.
Cut the nori into strips. And wrap each triangle in a strip.
Нори нарежьте на полоски. И заверните каждый треугольник в полосочку.