Prepare all the ingredients and place them on the table for convenience. Rinse and strain the rice.
Подготовьте все ингредиенты и выложите их на стол для удобства. Промойте и процедите рис.
Boil rice in a saucepan. To do this, place the washed rice on the bottom of the dish and fill it with water. Bring the water to a boil. Stirring the rice occasionally, cook it over low heat for 20 minutes until cooked. Leave the rice to soak in water and swell in the saucepan, covered, for another 20 minutes. Drain the remaining water through a colander and transfer the rice to a deep plate. You can also cook rice in a slow cooker, which will take 30 minutes. Add salt to taste. Mix well.
Отварите рис в кастрюле. Для этого выложите промытый рис на дно посуды и залейте водой. Доведите воду до кипения. Периодически помешивая рис, варите его на тихом огне 20 минут до готовности. Оставьте рис для пропитывания водой и набухания в кастрюле, накрытой крышкой, еще на 20 мин. Слейте остаток воды через дуршлаг и переложите рис в глубокую тарелку. Также рис можно приготовить в мультиварке, для этого понадобится 30 минут. Добавьте соль по вкусу. Хорошо перемешайте.
Once the rice has cooled, form it into balls and then shape them into flatbreads. Mix tuna flakes and soy sauce. Place the prepared mixture in the center. Shape the rice cakes into triangles, adding a little more rice on top. The filling should be in the middle of the rice cake. Secure the onigiri with a strip of nori seaweed on one side.
После того, как рис остынет, сформируйте из него шарики, а затем придайте им форму лепешек. Смешайте тунцовую стружку и соевый соус. В центр выложите приготовленную смесь. Сформируйте из лепешек риса треугольники, добавив еще небольшое количество риса сверху. Начинка должна оказаться в середине рисового пирожка. Скрепите онигири полоской водорослей нори с одной стороны.
Place the prepared onigiri with tuna flakes. You can also use a special wooden board for serving! Additionally, sprinkle the dish with shavings. Ready!
Выложите готовые онигири с тунцовой стружкой. Также можно использовать специальную деревянную доску для подачи! Дополнительно посыпьте блюдо стружкой. Готово!
Serve onigiri with tuna flakes along with soy sauce and ginger. Add a splash of wasabi for a spicy kick! Don't forget to put your chopsticks on the table! Bon appetit!
Подавайте онигири с тунцовой стружкой к столу вместе с соевым соусом и имбирем. Добавьте каплю васаби для остроты! Не забудьте положить на стол палочки! Приятного аппетита!