Recipes / Fried salmon in dough Жаренная семга в тесте
Fried salmon in dough is a tasty and light snack. Due to the large amount of macro- and microelements, such as potassium, sodium and phosphorus and vitamins A, E and group B, salmon is quite healthy and nutritious. The large amount of protein, omega-3 and omega-6 fatty acids also makes salmon very nutritious. These substances have a regenerating effect on hair, skin and muscles. In addition, salmon lowers cholesterol levels and has a tonic effect on the nervous system.
Жареная семга в тесте — вкусная и простая закуска. За счёт большого содержания макро- и микроэлементов, таких как калий, натрий и фосфор, а также витаминов A, E и группы B, семга считается полезной и сытной. Значительное число белка и наличие омега-3 и омега-6 жирных кислот делают её ещё более питательной. Эти вещества оказывают регенерирующее действие на волосы, кожу и мышцы. Кроме того, семга снижает уровень холестерина и положительно влияет на нервную систему.
Steps / Шаги:
Rinse the fish. Heat the milk to 40-50 degrees.
Промойте рыбу. Нагрейте молоко до 40-50 градусов.
Cut the salmon into cubes with a side of about 2-3 cm. Salt and pepper to taste.
Семгу нарежьте на кубики со стороной примерно 2-3 см. Посолите и поперчите по вкусу.
Mix flour and yeast. Add salt to taste.
Смешайте муку и дрожжи. Посолите по вкусу.
Add warm milk. Mix thoroughly and leave for 1 hour. Separate the whites from the yolks. Beat the egg whites and add to the risen dough. Mix thoroughly.
Добавьте теплое молоко. Тщательно перемешайте и оставьте на 1 час. Отделите белки от желтков. Белки взбейте и добавьте к подошедшему тесту. Тщательно перемешайте.
Dip the fish pieces in the resulting dough.
Обмакните кусочки рыбы в получившемся тесте.
Heat 1 liter of vegetable oil and fry the fish in oil for 5-7 minutes.
Разогрейте 1 литр растительного масла и обжаривайте рыбу в масле в течении 5-7 минут.
Remove the fried fish from the oil and place it on a napkin to absorb excess oil.
Выньте обжаренную рыбу из масла и выложите ее на салфетку, что бы впиталось лишнее масло.
The dish is ready! Place the salmon pieces on a plate. Garnish the fish with fresh herbs. You can serve with sour cream sauce or fresh vegetable salad. Bon appetit!
Блюдо готово! Выложите кусочки семги на тарелку. Украсьте рыбу свежей зеленью. Подавать можно со сметанным соусом или салатом из свежих овощей. Приятного аппетита!