Remove the bones from the salmon fillet, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. You can use frozen or fresh broccoli for this dish. Prepare the remaining ingredients.
Филе лосося очистите от костей, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Брокколи для блюда вы можете использовать замороженные или свежие. Подготовьте остальные ингредиенты.
Boil water in a saucepan and add a little salt. Add rice noodles to the pan. Cook it for about 5-7 minutes or according to package directions. It is very important not to overcook the noodles! It should be elastic. Drain the finished rice noodles in a colander and rinse with cold water to stop the cooking process.
Вскипятите воду в кастрюле и немного посолите. Отправьте в кастрюлю рисовую лапшу. Варите ее примерно 5-7 минут или в соответствии с указаниями на упаковке. Очень важно не переварить лапшу! Она должна получиться упругой. Готовую рисовую лапшу откиньте на дуршлаг и промойте холодной водой, чтобы остановить процесс приготовления.
Break the broccoli into small florets. Carefully remove the salmon fillet from the skin and cut into 1-1.5 cm cubes. Heat the olive oil in a frying pan and place the broccoli in it. Fry the cabbage over medium heat for a few minutes. Then add the salmon pieces and fry them along with the broccoli for another 5 minutes. Salt everything to taste and mix.
Брокколи разберите на маленькие соцветия. Филе лосося аккуратно срежьте с кожи и нарежьте кубиками размером 1-1,5 см. Разогрейте оливковое масло в сковороде и выложите в нее брокколи. Обжарьте капусту на среднем огне несколько минут. Затем добавьте кусочки лосося и обжарьте их вместе с брокколи еще 5 минут. Посолите все по вкусу и перемешайте.
Pour the cream into the pan and stir gently with a spatula. Simmer the fish and broccoli in the sauce over low heat until tender, about 5 minutes. The sauce should thicken a little.
Влейте в сковороду сливки и аккуратно лопаткой перемешайте. Тушите рыбу и брокколи в соусе на небольшом огне до готовности, примерно 5 минут. Соус должен немного загустеть.
Add boiled rice noodles to the pan and stir everything. Remove the dish from the heat. You can serve.
Добавьте в сковороду отварную рисовую лапшу и все перемешайте. Снимите блюдо с огня. Можно подавать.
Rice noodles with salmon and broccoli are ready. Bon appetit!
Рисовая лапша с лососем и брокколи готова. Приятного аппетита!
Replace the cream with coconut milk, so the dish will acquire an extraordinary aroma and taste. Sprinkle it with sesame seeds and garnish with fresh herbs.
Замените сливки на кокосовое молоко, так блюдо приобретет необыкновенный аромат и вкус. Посыпьте его кунжутом и украсьте свежей зеленью.