Check the salmon fillet for bones; remove them if present. Rinse the salmon with cold water and pat dry with a paper towel. If you are preparing several servings at once, then cut a large piece of salmon into small half-steaks 1.5-2 cm thick.
Проверьте филе семги на наличие костей; удалите их, если они имеются. Ополосните семгу холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Если вы готовите сразу несколько порций, то нарежьте большой кусок семги на небольшие полустейки толщиной 1,5-2 см.
Cut the champignons into thin slices and the onions into half rings.
Нарежьте шампиньоны тонкими ломтиками, репчатый лук — полукольцами.
Rub the salmon with salt and black pepper.
Семгу натрите солью и черным перцем.
Heat the vegetable oil in a frying pan and fry the onions for 5 minutes until golden brown. Add the champignons to the pan and fry along with the onions for another 5 minutes. Salt and pepper the mushrooms and onions, add a sprig of thyme. Mix everything and remove from heat.
Разогрейте растительное масло в сковороде и обжарьте репчатый лук в течение 5 минут до золотистого цвета. Добавьте в сковороду шампиньоны и жарьте вместе с луком еще 5 минут. Посолите и поперчите грибы с луком, добавьте веточку тимьяна. Все перемешайте и снимите с огня.
Grease a baking dish with vegetable oil. Place the salmon in it, then a couple of lemon slices, and onion and mushrooms on top. Add a sprig of rosemary and thyme.
Смажьте форму для запекания растительным маслом. Выложите в нее семгу, затем пару ломтиков лимона, сверху — лук с грибами. Положите веточку розмарина и тимьяна.
Place the dish in the oven for 15-20 minutes at 200°C.
Отправьте блюдо запекаться в духовку на 15-20 минут при 200°С.
Place the finished salmon on a plate, next to it are fried onions and mushrooms. Bon appetit!
Готовую семгу выложите на тарелку, рядом — обжаренные лук с грибами. Приятного аппетита!
Serve the salmon with country-style potatoes as a side dish and tartar sauce.
Подайте к семге картофель по-деревенски в качестве гарнира, а также соус тартар.