Recipes / Canned fish pie Рыбный пирог из консервов
There are so many fillings for pies, but for some reason we stubbornly choose sweet ones. See for yourself: onions, mushrooms, spinach, cottage cheese, cabbage, potatoes, cereals, meat and fish! It’s the last one that interests us most. Canned fish pie is a quick and quite satisfying baking option. But be careful: experts say that jellied fish pie is eaten much faster than sweet one!
Начинок для пирогов — великое множество, но мы упорно тянемся к сладкому. А ведь посмотрите: лук, грибы, шпинат, творог, капуста, картофель, крупы, мясо, рыба! Больше всего нас интересует последняя. Пирог с консервированной рыбой — быстрый и очень сытный вариант. Только учтите: говорят, заливной рыбный пирог исчезает со стола куда быстрее любого сладкого.
Steps / Шаги:
Preheat the oven to 180°C. Grate the cheese on a coarse grater. Place the canned food in a deep bowl and mash thoroughly with a fork, wash and chop the dill. Boil the eggs, peel and cut into cubes.
Разогрейте духовку 180°C. Натрите сыр на крупной терке. Консервы переложите в глубокую тарелку миску и хорошенько разомните вилкой, вымойте и нарежьте укроп. Сварите яйца, очистите и нарежьте кубиками.
Prepare the dough: mix kefir, salt and egg with a whisk. Sift flour and baking soda into this mixture and mix well.
Приготовьте тесто: смешайте венчиком кефир, соль и яйцо. Просейте в эту смесь муку и соду, хорошенько перемешайте.
Prepare the filling: combine eggs, cheese, canned food, dill and mix well.
Приготовьте начинку: соедините яйца, сыр, консервы, укроп и хорошо перемешайте.
Grease the mold with butter and pour some of the dough into it, spread the filling evenly over it and fill with the remaining dough. Place the mold in the oven, preheated to 180°C, for 30 minutes.
Смажьте форму сливочным маслом и вылейте в нее часть теста, поверх него равномерно распределите начинку и залейте оставшимся тестом. Отправьте на 30 минут форму в духовку, разогретую до 180°C.