Clean the salmon from bones and films, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Wash the lime, apple and parsley. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Очистите семгу от костей и пленок, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте лайм, яблоко и петрушку. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Cut half an apple, peel the seeds and cut into thin slices 2 mm thick.
Отрежьте половинку яблока, очистите от семечек и нарежьте тонкими ломтиками толщиной 2 мм.
To get salmon fillet in the form of a so-called “butterfly”, do the following. Cut the fillet, approximately 3-4 cm wide, in half lengthwise, without cutting the skin. Open the two halves like a book. Voila, the “butterfly” is ready! Sprinkle the salmon with salt, chili flakes and marjoram. Pour vegetable oil over the fillets and sprinkle with lime juice. Using your hands, spread the spices, oil and lime juice over the entire surface of the salmon.
Чтобы получить филе семги в виде так называемой «бабочки», сделайте следующее. Филе шириной примерно 3-4 см разрежьте вдоль пополам, при этом не разрезая кожу. Разверните две половинки как книжку. Вуаля, «бабочка» готова! Посыпьте семгу солью, хлопьями перца чили и майораном. Полейте филе растительным маслом и сбрызните соком лайма. Руками распределите специи, масло и лаймовый сок по всей поверхности семги.
Place the fish in a baking dish. Place apple slices evenly on top of the salmon, sprinkle them with lime juice and sprinkle with spices. Sprinkle everything with chopped parsley on top.
Выложите рыбу в форму для запекания. Сверху равномерно на семгу выложите ломтики яблока, сбрызните их соком лайма и посыпьте специями. Сверху посыпьте все рубленой петрушкой.
Send the fish to bake in the oven for 25-30 minutes at 200°C.
Отправьте рыбу запекаться в духовку на 25-30 минут при 200°С.
Salmon in lime juice with apples is ready. Bon appetit!
Семга в лаймовом соке с яблоками готова. Приятного аппетита!
Serve the salmon with a salad of fresh vegetables.
Подайте к семге салат из свежих овощей.