Remove the bones from the fish, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Separate chicken yolks from whites. Peel the pumpkin from peel and seeds. Rinse the millet with cold water and place in a sieve. Let the butter sit at room temperature until it becomes soft. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 180°C.
Очистите рыбу от костей, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Куриные желтки отделите от белков. Тыкву очистите от кожуры и семечек. Пшено промойте холодной водой и откиньте на сито. Сливочному масло дайте полежать при комнатной температуре, чтобы оно стало мягким. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 180°С.
Cut the pumpkin into small 1 cm cubes. Place it in a baking dish, pour in olive oil and mix with your hands. Place the pumpkin in the oven to bake for 25-30 minutes at 180°C. The pumpkin should become soft and rosy.
Тыкву нарежьте небольшими кубиками размером 1 см. Выложите ее в форму для запекания, полейте оливковым маслом и перемешайте руками. Отправьте тыкву в духовку запекаться на 25-30 минут при 180°С. Тыква должна стать мягкой и румяной.
While the pumpkin is baking, set the millet to cook. Pour the cereal into a small ladle and add two glasses of water. Add half a teaspoon of salt and stir. Put the millet to cook on the stove. Bring water to a boil and reduce heat to low. Cover the millet with a lid and cook for about 15 minutes until the water is completely absorbed. Mix the finished cereal.
Пока запекается тыква, поставьте вариться пшено. Высыпьте крупу в небольшой ковшик и залейте двумя стаканами воды. Добавьте пол чайной ложки соли и перемешайте. Поставьте пшено вариться на плиту. Доведите воду до кипения и убавьте огонь до минимума. Накройте пшено крышкой и варите примерно 15 минут до полного впитывания воды. Готовую крупу перемешайте.
Prepare hollandaise sauce. For this you will need a water bath. Pour water into a saucepan and place on fire. When the water boils, reduce the heat. Place a deep bowl of larger diameter on top. It is very important that it does not touch the bottom of the water! Place chicken yolks in a bowl and add 2 tablespoons of water. Start heating the yolks and whisk them at the same time. Add 80 g of softened butter. Continue whisking the mixture until the butter is completely dissolved. Add lemon juice, salt and ground black pepper. Continue whisking. When the sauce thickens a little, remove it from the water bath. Ready.
Приготовьте голландский соус. Для этого вам понадобится водяная баня. Налейте в кастрюлю воду и поставьте на огонь. Когда вода закипит, убавьте огонь. Установите сверху глубокую миску большего диаметра. Очень важно, чтобы она не касалась дном воды! Выложите в миску куриные желтки и добавьте 2 столовые ложки воды. Начните прогревать желтки и одновременно взбивать их венчиком. Добавьте 80 г размягченного сливочного масла. Продолжайте взбивать смесь до тех пор, пока масло полностью не растворится. Добавьте лимонный сок, соль и черный молотый перец. Продолжайте взбивать. Когда соус немного загустеет, снимите его с водяной бани. Готово.
Cut the salmon into small pieces 1-1.5 cm thick and place in a bowl. Add 3 tablespoons of vegetable oil and the same amount of soy sauce. Mix everything with your hands. Leave the fish to marinate for 10 minutes.
Нарежьте лосося на небольшие кусочки толщиной 1-1,5 см и выложите в миску. Добавьте 3 столовые ложки растительного масла и столько же соевого соуса. Все перемешайте руками. Оставьте рыбу мариноваться на 10 минут.
Heat a grill pan or regular frying pan. Place salmon pieces on it and fry for 3-4 minutes on each side.
Разогрейте сковороду-гриль или обычную сковородку. Выложите на нее кусочки лосося и обжарьте по 3-4- минуты с каждой стороны.
Place the baked pumpkin in a deep bowl, add butter, milk, sugar and salt. Beat everything with an immersion blender until smooth and pureed.
Запеченную тыкву выложите в глубокую миску, добавьте сливочное масло, молоко, сахар и соль. Взбейте все погружным блендером до однородного пюреобразного состояния.
Place some pumpkin puree on a plate and spread lightly with a tablespoon. Place grilled salmon pieces on top and boiled millet next to it. Drizzle hollandaise sauce over salmon. Salmon with pumpkin puree and millet is ready. Bon appetit!
Выложите на тарелку немного пюре из тыквы и слегка размажьте столовой ложкой. Сверху выложите обжаренные на гриле кусочки лосося, рядом — отварное пшено. Полейте лосося голландским соусом. Лосось с пюре из тыквы и пшеном готов. Приятного аппетита!
Garnish the dish with microgreens and sun-dried tomatoes.
Украсьте блюдо микрозеленью и вялеными томатами.