Clean the salmon fillet from films and bones, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients.
Филе семги очистите от пленок и костей, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты.
To prepare one serving of the dish, you will need a small half-steak of salmon 1-1.5 cm thick. If you are going to prepare a larger number of servings, then cut a whole piece of salmon into half-steaks. Season the salmon with salt and black pepper, then brush with vegetable oil
Для приготовления одной порции блюда вам понадобится небольшой полустейк семги толщиной 1-1,5 см. Если вы собираетесь приготовить большее количество порций, то нарежьте цельный кусок семги на полустейки. Приправьте семгу солью и черным перцем, затем смажьте растительным масло
Now prepare the butter sauce. To do this, melt the butter in a saucepan. Add capers, sea salt and lemon juice. Mix everything and heat for 1-2 minutes. The sauce is ready.
Теперь приготовьте масляный соус. Для этого в сотейнике растопите сливочное масло. Добавьте каперсы, морскую соль и лимонный сок. Все перемешайте и прогрейте 1-2 минуты. Соус готов.
Place salmon on a plate and top with caper sauce.
Выложите семгу на тарелку и полейте сверху соусом с каперсами.
Garnish the dish with herbs of your choice. Microgreens are great for this. Ready. Bon appetit!
Украсьте блюдо зеленью по вашему вкусу. Для этого отлично подойдет микрозелень. Готово. Приятного аппетита!
Serve salmon with mashed potatoes or cauliflower as a side dish. Garnish the dish with a slice of lemon.
Подайте к семге пюре из картофеля или цветной капусты в качестве гарнира. Украсьте блюдо долькой лимона.