Clean and rinse the fish. Rinse the buckwheat under running water and remove the black grains. There is no need to add additional salt to the fish, as sardines have their own natural salty taste.
Очистите и промойте рыбу. Гречку промойте под проточной водой и удалите черные крупинки. Рыбу дополнительно солить не нужно, так как сардина имеет свой натуральный соленый вкус.
Lightly sprinkle the sardines with fish spices. Fry peeled and chopped sardines in a frying pan on both sides for 8-10 minutes, with a small amount of olive oil. It is better to fry sardines in a ribbed frying pan, so the fish does not stick and retains its shape.
Слегка присыпьте сардины специями для рыбы. Очищенные и порезанные сардины обжарьте на сковороде с двух сторон 8-10 минут, с небольшим количеством оливкового масла. Сардины лучше жарить на ребристой сковороде, так рыба не прилипает и сохраняет свою форму.
Boil the buckwheat in salted water until the liquid has completely evaporated. To make buckwheat soft and crumbly, cook buckwheat in water in a ratio of 1:1.5.
Гречку отварите в подсоленой воде до полного выкипания жидкости. Чтобы гречка была мягкой и рассыпчатой, варите гречку в воде соотношении 1:1,5.
The dish is ready! Serve hot aromatic sardines with buckwheat to the table.
Блюдо готово! Подавайте горячие ароматные сардины с гречкой к столу.
To remove the strong smell of sardines and enhance the taste, sprinkle the fish with lemon juice. Bon appetit!
Чтобы убрать сильный запах сардин и оттенить вкус, сбрызните рыбу соком лимона. Приятного аппетита!