Clean the salmon fillet from bones and films, rinse with cold water and pat dry with paper napkins. Rinse the rice several times with cold water until it becomes clear. Peel the onions.
Филе семги очистите от костей и пленок, ополосните холодной водой и промокните бумажными салфетками. Рис промойте несколько раз холодной водой, пока она не станет прозрачной. Репчатый лук очистите от шелухи.
Cut the onion into thin half rings.
Нарежьте репчатый лук тонкими полукольцами.
Separate the salmon fillet from the skin and cut into small pieces. Salt and pepper the salmon to taste and sprinkle with lemon juice.
Филе семги отделите от кожи и нарежьте небольшими кусочками. Посолите, поперчите семгу по вкусу и сбрызните лимонным соком.
Turn on the “Fry” mode in the multicooker and pour vegetable oil into the bowl. When the oil is hot, fry the onions for 5 minutes until golden brown. Then pour in soy sauce.
Включите режим «Жарка» в мультиварке и влейте растительное масло в чашу. Когда масло разогреется, обжарьте репчатый лук в течение 5 минут до золотистого цвета. Затем влейте соевый соус.
Pour the rice into the bowl and smooth it out carefully. Pour water over the rice and place pieces of salmon on top.
Всыпьте в чашу рис и аккуратно разровняйте. Залейте рис водой, сверху выложите кусочки семги.
Close the multicooker lid. Set the program “Pilaf” or “Grains”, set the time to 20 minutes. When the dish is ready, remove the fish from the bowl into a separate container and stir the rice with a spatula.
Закройте крышку мультиварки. Выставите программу «Плов» или «Крупа», выставите время 20 минут. Когда блюдо будет готово, выложите из чаши рыбу в отдельную емкость и перемешайте лопаткой рис.
Place rice on a plate and top with pieces of salmon. Garnish the dish with parsley leaves. Bon appetit!
Выложите рис на тарелку, сверху — кусочки семги. Украсьте блюдо листьями петрушки. Приятного аппетита!