To prepare the dish, you will need a couple of small salmon steaks, or one large one, which must be cut in half and unfolded in the shape of a “butterfly”. Rinse the fish with cold water and pat dry with a paper towel.
Для приготовления блюда вам понадобится пара небольших стейков семги, либо один большой, который необходимо надрезать пополам и развернуть в виде «бабочки». Ополосните рыбу холодной водой и промокните бумажным полотенцем.
Cut several thin round slices of carrots (about 4-5 pieces), they will be used for decoration. Grate the remaining carrots on a coarse grater or cut into thin strips. Cut the onions into thin feathers or half rings.
Отрежьте несколько тонких круглых ломтиков моркови (примерно 4-5 штук), они пойдут на украшение. Оставшуюся часть моркови натрите на крупной терке либо нарежьте тонкой соломкой. Репчатый лук нарежьте тонкими перышками или полукольцами.
Sprinkle salmon with lemon juice, sprinkle with salt and ground black pepper. Leave it for a while.
Семгу сбрызните лимонным соком, посыпьте солью и черным молотым перцем. Оставьте ее на время.
Place onion and grated carrots in a multicooker bowl. Add 50 ml of water, close the lid, set the “Stew” program and time for 20 minutes. Cook vegetables until the end of the program.
Выложите в чашу мультиварки лук и тертую морковь. Добавьте 50 мл воды, закройте крышку, выставите программу «Тушение» и время — 20 минут. Готовьте овощи до окончания программы.
Then place the salmon fillet on top of the vegetables. Grease it with sour cream and decorate with carrot slices. Close the lid and cook everything together in the “Stew” mode for another 20 minutes.
Затем выложите сверху на овощи филе семги. Смажьте его сметаной и украсьте ломтиками моркови. Закройте крышку готовьте все вместе в режиме «Тушение» еще 20 минут.
Place the prepared salmon on a plate, next to the vegetables. Bon appetit!
Выложите готовую семгу на тарелку, рядом — овощи. Приятного аппетита!
Garnish the dish with cilantro or parsley leaves.
Украсьте блюдо листьями кинзы или петрушки.