Wash the bell pepper, remove seeds and membranes. Peel the onions and carrots. Rinse the salmon fillet with cold water and pat dry with a paper towel. If using frozen spinach, defrost it; if you use fresh, rinse and finely chop.
Помойте болгарский перец, очистите от семечек и перегородок. Очистите лук и морковь. Филе семги ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Если вы используйте замороженный шпинат, то разморозьте его; если вы используете свежий — то ополосните и мелко порубите.
Using a vegetable peeler, cut the carrots into long, thin slices. Cut the bell pepper into large slices, cut the onion into four parts and separate into petals.
При помощи овощечистки нарежьте морковь тонкими длинными слайсами. Болгарский перец нарежьте крупными ломтиками, луковицу разрежьте на четыре части и разберите на лепестки.
Place all the vegetables in a small baking dish, drizzle with olive oil and sprinkle with salt. Gently mix everything with your hands so that the salt and oil are evenly distributed throughout the vegetables.
Выложите все овощи в небольшую форму для запекания, полейте оливковым маслом и посыпьте солью. Аккуратно перемешайте все руками, чтобы соль и масло равномерно распределились по овощам.
Place salmon fillet on top of the vegetables, salt and pepper to taste.
Сверху на овощи положите филе семги, посолите и поперчите его по вкусу.
Send vegetables and fish to bake in the oven for 20-25 minutes at 200°C.
Отправьте овощи и рыбу запекаться в духовку на 20-25 минут при 200°С.
Prepare the sauce. To do this, combine cream and spinach in a saucepan. Add a pinch of salt. Warm the sauce over medium heat, stirring occasionally. When the sauce boils, simmer for another 1 minute and remove from heat. Additionally, beat the sauce with an immersion blender, so the consistency will be smooth and homogeneous.
Приготовьте соус. Для этого в сотейнике соедините сливки и шпинат. Добавьте щепотку соли. Прогрейте соус на среднем огне, периодически помешивая. Когда соус закипит, проварите его еще 1 минуту и снимите с огня. Дополнительно взбейте соус погружным блендером, так консистенция получится гладкой и однородной.
Place the prepared vegetables on a plate, and baked salmon on top. Place creamy spinach sauce next to it. Bon appetit!
Готовые овощи выложите на тарелку, сверху — запеченную семгу. Рядом выложите сливочно-шпинатный соус. Приятного аппетита!
Garnish the dish with fresh lettuce leaves and a slice of lemon.
Украсьте блюдо листьями свежего салата и долькой лимона.