Clean the salmon fillet from films and bones, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Peel the garlic. Pour water into a large saucepan, add salt and place on fire.
Очистите филе семги от пленок и костей, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Очистите чеснок. Налейте воду в большую кастрюлю, посолите и поставьте на огонь.
Cut the salmon fillet from the skin and cut into 1 cm cubes. Finely chop the garlic. Grate the cheese on a fine grater.
Срежьте филе семги с кожи и нарежьте кубиками размером 1 см. Чеснок мелко порубите. Натрите сыр на мелкой терке.
When the water in the pan boils, add the fettuccine pasta. Cook the pasta over medium heat until al dente, meaning it should be slightly firm and elastic inside. Place the finished fettuccine in a colander. There is no need to rinse them under any circumstances, otherwise you will wash away all the taste.
Когда вода в кастрюле закипит, отправьте в нее пасту феттучини. Варите пасту на среднем огне до состояния «аль денте», т. е. она внутри должна быть слегка твердой и упругой. Готовые феттучини откиньте на дуршлаг. Промывать их ни в коем случае не нужно, иначе вы смоете весь вкус.
Melt the butter in a frying pan. Fry the garlic for 1 minute until golden brown over medium heat. A rich garlic aroma should appear. Add chopped salmon to the pan and fry it with garlic for 5 minutes until golden brown. Reduce heat and pour cream into the pan. Add grated Parmesan and boiled fettuccine. Mix everything.
Растопите сливочное масло в сковороде. Обжарьте чеснок 1 минуту до золотистого цвета на среднем огне. Должен появиться насыщенный аромат чеснока. Добавьте в сковороду нарезанную семгу и обжарьте ее вместе с чесноком 5 минут до румяной корочки. Убавьте огонь и влейте в сковороду сливки. Добавьте тертый пармезан и отварные феттучини. Все перемешайте.
Warm the pasta, stirring occasionally. When the cheese has melted and the sauce has thickened, remove it from the heat.
Прогрейте пасту, периодически помешивая. Когда сыр расплавится и соус загустеет, снимите ее с огня.
Divide the pasta into bowls and sprinkle with grated cheese. Pasta with salmon and alfredo sauce is ready. Bon appetit!
Разложите пасту по тарелкам и посыпьте тертым сыром. Паста с семгой и соусом альфредо готова. Приятного аппетита!
Garnish the dish with fresh basil leaves and halved cherry tomatoes.
Украсьте блюдо листьями свежего базилика и помидорами черри, порезанными пополам.