Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Wash the lemons and cut into pieces, removing the seeds. Peel the ginger.
Лимоны помойте и нарежьте на кусочки, убирая косточки. Почистите имбирь.
Grind the lemons and ginger in a meat grinder.
Перекрутите лимоны и имбирь в мясорубке.
Combine water and sugar in a saucepan, heat until sugar dissolves and add lemon-ginger mixture.
В кастрюле смешайте воду и сахар, нагрейте до растворения сахара и добавьте лимонно-имбирную смесь.
Cook in three batches: twice for 10 minutes and the last one for 20 minutes.
Варите в три приема: два раза по 10 минут и один последний 20 минут.
Pour into jars and enjoy the taste of the jam.
Разлейте по банкам и наслаждайтесь вкусом джема.
This amount makes 5 cans of 0.5 liters each. Jam is good to use with tea to boost immunity, but it’s also very tasty just with pancakes.
Из этого количества получается 5 банок по 0,5 л. Джем хорошо употреблять с чаем для поднятия иммунитета, но и просто с блинчиками тоже очень вкусно.