Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Prepare applesauce: peel the apples and steam them until soft with 200 ml of water.
Приготовьте яблочное пюре: очистите яблоки и пропарьте их до мягкости с 200 мл воды.
Then puree.
Затем пюрируйте.
Beat the puree with sugar. Add the whites and continue beating.
Взбейте пюре с сахаром. Добавьте белки и продолжайте взбивать.
Dissolve gelatin in 100 ml of water, heat slightly until gelatin dissolves. Pour the gelatin into the whipped mixture in a thin stream.
Растворите желатин в 100 мл воды, слегка подогрейте до растворения желатина. Тонкой струйкой влейте желатин во взбитую смесь.
Beat for one minute and pour the mixture into the mold.
Взбейте на протяжении одной минуты и выложите смесь в форму.
Place in the refrigerator overnight. Once set, decorate with cinnamon.
Поместите на ночь в холодильник. После застывания украсьте корицей.
For a family dinner, it is permissible to use a common form, but if you serve dessert to guests, you can use bowls. The dessert is very delicate, so it should be served chilled.
Для семейного ужина допустимо использовать общую форму, а вот если подавать десерт гостям, то можно воспользоваться креманками. Десерт очень нежный, поэтому подавать стоит в охлажденном виде.