Clean the flounder from scales, cut off the fins and tail, and remove the entrails. Rinse the fish under cold water and cut into equal parts. Buy chilled fish whole so you can get an idea of how fresh and quality it is. The eyes of the fish should be shiny, the gills should be pink, and the meat should also be pink and firm.
Очистите камбалу от чешуи, отрежьте плавники и хвост, удалите внутренности. Промойте рыбу под холодной водой и нарежьте на равные части. Покупайте охлажденную рыбу целиком, чтобы вы могли понять, насколько она свежая и качественная. Глаза рыбы должны быть блестящими, жабры — розового цвета, мясо тоже должно быть розовым и упругим.
Salt the fish and bread it in flour.
Посолите рыбу и запанируйте ее в муке.
Heat vegetable oil in a frying pan and fry the fish over medium heat for 5-7 minutes on each side.
Разогрейте в сковороде растительное масло и жарьте рыбу на среднем огне по 5-7 минут с каждой стороны.
Serve the finished flounder with your favorite side dish.
Подавайте готовую камбалу с любимым гарниром.