Prepare the necessary products and place them conveniently on your desktop. Thaw the squid carcasses in the general compartment of the refrigerator. If you use unpeeled squid, peel them from the film and wash them well under running water. Wash, dry and cut vegetables and herbs for serving.
Подготовьте необходимые продукты, удобно расположите их на рабочем столе. Тушки кальмаров разморозьте в общем отсеке холодильника. Если используете неочищенных кальмаров, очистите их от пленки и хорошо вымойте под проточной водой. Вымойте, обсушите и нарежьте овощи и зелень для подачи.
Prepare the squid. Cut each carcass lengthwise. If the carcasses are too large, cut into 4 parts. Beat the seafood a little.
Подготовьте кальмаров. Каждую тушку разрежьте вдоль. Если тушки слишком большие — на 4 части. Немного отбейте морепродукты.
Fry the squid chops. Beat the egg with flour until smooth. Salt the mixture. Dip a piece of squid into the mixture and place it in a heated frying pan with oil. Fry on both sides for no more than 1 minute each.
Пожарьте отбивные из кальмаров. Яйцо взбейте с мукой до однородности. Посолите смесь. Окуните кусочек кальмара в полученную смесь, положите на разогретую сковороду с маслом. Жарьте с обеих сторон не более 1 минуты с каждой.
Serve the squid chops on wide flat plates with herbs and chopped fresh vegetables.
Отбивные из кальмара подайте к столу на широких плоских тарелках с зеленью и нарезкой из свежих овощей.