Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Grate the pumpkin on a fine grater, add kefir, sugar, semolina, and baking powder.
Натрите тыкву на мелкой тёрке, добавьте в неё кефир, сахар, манную крупу, разрыхлитель.
Grate the lemon zest and mix everything.
Натрите цедру лимона и всё перемешайте.
Grease the mold with vegetable oil (I have a 26-centimeter mold) and immediately pour the resulting mixture into it.
Смажьте форму растительным маслом (у меня форма 26 сантиметров) и сразу выложите в нее полученную массу.
Place in an oven preheated to 180 degrees for 45 minutes.
Отправьте в разогретую до 180 градусов духовку на 45 минут.
While the pie is baking in the oven, prepare the syrup: mix sugar, water and the juice of one lemon in a ladle or saucepan.
Пока пирог выпекается в духовке, приготовьте сироп: в ковшике или в кастрюле смешайте сахар, воду и сок одного лимона.
Place on the stove, bring to a boil and simmer for 3 minutes.
Поставьте на плиту, доведите до кипения и проварите 3 минуты.
Remove the pie from the oven and immediately pour the syrup over it.
Достаньте пирог из духовки и сразу залейте сиропом.
Wait one hour until the syrup is absorbed and you are ready to serve. And the next day it will be even tastier. Cook with pleasure, eat deliciously and be healthy.
Подождите один час, пока впитается сироп, и можно подавать на стол. А на следующий день будет ещё вкуснее. Готовьте с удовольствием, кушайте вкусно и будьте здоровы.