If necessary, peel the walnuts and heat them in a frying pan. Place them in a tight bag and roll them over with a rolling pin or use a blender to chop. Thaw the raspberries and dry them. Prepare a mixer and 2 cups for freezing ice cream.
Грецкие орехи при необходимости очистите от скорлупы и прокалите на сковороде. Положите их в плотный пакет и прокатите по ним скалкой или воспользуйтесь блендером для измельчения. Малину разморозьте и обсушите. Подготовьте миксер и 2 стаканчика для заморозки мороженого.
Make the base for the ice cream. Pour cream and condensed milk into a deep bowl, beat with a mixer for 1 minute.
Сделайте основу для пломбира. В глубокую миску вылейте сливки и сгущенку, взбейте миксером 1 минуту.
Place and freeze the ice cream. Place the first layer of ice cream in the cups, then walnuts, then ice cream, then blueberry jam. Repeat 1-2 times depending on the volume of the glass. Place ice cream in the topmost layer. Cover the cups with film and put the ice cream in the freezer for 7 hours.
Выложите и заморозьте пломбир. В стаканчики выложите первым слоем мороженое, затем грецкие орехи, затем мороженое, затем черничный джем. Повторите 1-2 раза в зависимости от объема стаканчика. Самым верхним слоем выложите мороженое. Накройте стаканчики пленкой и уберите пломбир в морозилку на 7 часов.
You can serve ice cream in cups; if necessary, transfer to a vase. Sprinkle it with cocoa through a sieve and garnish with raspberries.
Можете подавать мороженое в стаканчиках, при необходимости переложите в вазочку. Посыпьте его какао через сито и украсьте ягодами малины.