Defrost blackcurrants if necessary, sort and rinse. Place in a colander to drain the liquid. Prepare your blender and ice cream mold.
Черную смородину разморозьте при необходимости, переберите и промойте. Откиньте на дуршлаг, чтобы стекла жидкость. Подготовьте блендер и форму для мороженого.
Prepare the currants. Grind the berries in a blender and rub through a sieve to remove the seeds.
Подготовьте смородину. Ягоды измельчите блендером и протрите через сито, чтобы избавиться от косточек.
Make the base for the ice cream. Mix sugar, coconut milk and water in a container. Heat the mixture over low heat, stirring constantly. When the sugar is completely dissolved, add agar-agar.
Сделайте основу для пломбира. Смешайте в емкости сахар, кокосовое молоко и воду. Подогрейте смесь на медленном огне, постоянно помешивая. Когда сахар полностью растворится, добавьте агар-агар.
Prepare the ice cream. Bring the base to a boil and leave to cool. When the base has cooled completely, mix it with the berry puree. Place the ice cream in the molds and put it in the freezer for 2 hours.
Приготовьте пломбир. Доведите основу до кипения и поставьте остужаться. Когда основа полностью остынет, смешайте ее с ягодным пюре. Разложите пломбир по формам и уберите в морозилку на 2 часа.
Serve the ice cream with agar-agar, garnishing it with currants.
Подавайте пломбир с агар-агаром, украсив его ягодами смородины.