Wash and open the can of tuna, place the fish in a colander to drain the liquid, then use a fork to separate the fish into small pieces. Wash the vegetables, peel the onions and cucumbers. Wash the lemon, cut it in half and squeeze the juice from one half. Wash parsley and dill and dry. Finely chop the dill. Grate Parmesan on a fine grater.
Банку с тунцом помойте и откройте, откиньте рыбу на дуршлаг, чтобы слить жидкость, затем разделите рыбу вилкой на небольшие кусочки. Помойте овощи, лук и огурцы очистите от кожуры. Лимон помойте, разрежьте пополам и из одной половины выжмите сок. Петрушку и укроп помойте, обсушите. Укроп мелко нарежьте. Пармезан натрите на мелкой терке.
Prepare vegetables for salad. Cut the cucumbers into semicircular slices, cut the onion into half rings. Wash the champignons, cut into slices and fry for 20 minutes in a frying pan with a little olive oil.
Подготовьте овощи для салата. Огурцы нарежьте полукруглыми ломтиками, лук нарежьте полукольцами. Шампиньоны помойте, нарежьте дольками и обжарьте в течение 20 минут на сковороде с небольшим количеством оливкового масла.
Make croutons. Cut the bread into cubes 0.5x0.5 cm, sprinkle with sunflower oil and dry in a preheated oven at 200 degrees for 10-15 minutes.
Сделайте сухарики. Хлеб нарежьте кубиками 0,5х0,5 см, сбрызните подсолнечным маслом и подсушите в разогретой духовке при 200 градусах 10-15 минут.
Assemble the salad. Combine tuna, cucumbers, mushrooms and red onion in a salad bowl. To make the dressing, mix lemon juice and olive oil, then dress the salad and toss gently.
Соберите салат. Соедините в салатнике тунца, огурцы, шампиньоны и красный лук. Для заправки смешайте сок лимона и оливковое масло, затем заправьте салат и осторожно перемешайте.
Place the finished salad on a plate, place croutons on top, then sprinkle with grated cheese and dill, garnish with a handful of capers.
Готовый салат выложите на блюдо, сверху разложите сухарики, затем посыпьте тертым сыром и укропом, украсьте горстью каперсов.